You are currently viewing Συνέδριο στο ΕΒΕΠ για Crew Wellbeing and soft skills

Συνέδριο στο ΕΒΕΠ για Crew Wellbeing and soft skills

04.06.2022

Αποτελεί κοινό τόπο ότι ο ανθρώπινος παράγοντας είναι αυτός που διαδραματίζει τον σημαντικότερο ρόλο για την επιτυχία κάθε εταιρείας. Στην κατεύθυνση αυτής της φιλοσοφίας, η ευημερία των εργαζομένων αναδεικνύεται σε κυρίαρχη παράμετρο της παραγωγικότητας και της απόδοσής τους, για αυτό και η καλλιέργεια εργασιακού κλίματος που προάγει την υγεία και την ευεξία τους βρίσκεται στο επίκεντρο του σύγχρονου ερευνητικού και του επιχειρηματικού ενδιαφέροντος.

Ιδιαίτερα στον τομέα της ναυτιλίας, η κοινή διαβίωση στους χώρους των πλοίων και οι ιδιαιτερότητες των εργασιακών συνθηκών απαιτούν μια εξειδικευμένη διαχείριση, ώστε να διασφαλίζεται η ποιότητα ζωής και μέσα από αυτή να ενισχύεται και να διασφαλίζεται  η ασφάλεια και η καλύτερη ποιότητα  των ναυτιλιακών υπηρεσιών.

Για τον λόγο αυτό συμμετείχα με ιδιαίτερη ικανοποίηση ως ομιλητής, με θέμα τον τρόπο που οφείλουν οι ναυτιλιακές εταιρείες να επενδύουν στους ανθρώπους τους, στο Συνέδριο για τις «ήπιες δεξιότητες» ( soft skills) και την «ευημερία» (crew well being) των εργαζομένων στη θάλασσα ναυτικών στο πλαίσιο του φιλόδοξου Προγράμματος 3S  (Soft  Skills  for  the  Shipping  Industry), που διοργάνωσε το Εργαστήριο Θαλασσίων Επιστημών του Τμήματος Ναυτιλιακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Το Συνέδριο πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 1η Ιουνίου 2022, στο ΕΒΕΠ, με τη σύμπραξη μιας πλειάδας πολύ αξιόλογων συνομιλητών, σημαντικών ανθρώπων της επιστήμης και της ναυτιλίας και με την παρουσία εκπροσώπων πολλών ναυτιλιακών εταιρειών και οργανώσεων.

Ευχαριστώ τον επικεφαλής της έρευνας, Διευθυντή του Εργαστηρίου Θαλασσίων Επιστημών και Κοσμήτορα της Σχολής Ναυτιλίας και Βιομηχανίας του Πανεπιστημίου Πειραιώς και εκλεκτό φίλο, κ. Άγγελο Παντουβάκη, για την άριστη διαχρονική συνεργασία μας και για τα σπουδαία ερευνητικά μας ταξίδια στο πέλαγος της γνώσης. Ισορροπώντας στη δοκό της ευημερίας και της απόδοσης, δε λησμονούμε ποτέ ότι «πάντων χρημάτων μέτρον ΑΝΘΡΩΠΟΣ», ο οποίος ήταν και παραμένει η μεγαλύτερη, αλλά και σημαντικότερη επένδυση όλων των οργανισμών και εταιρειών.