You are currently viewing Συνάντηση με τον Πρέσβη της Ουκρανίας, Σεργκέι Σουτένκο

Συνάντηση με τον Πρέσβη της Ουκρανίας, Σεργκέι Σουτένκο

12.07.2022

Σε εγκάρδιο κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Προέδρου του Ahepa Maritime Chapter HJ-45 St’ Nicholas, κου Δημητρίου Ματθαίου και του Β’ αντιπροέδρου του Chapter, κου Διονυσίου  Πολίτη μαζί με τον Πρέσβη της Ουκρανίας στην Ελλάδα, κου Σεργκέι Σουτένκο στο γραφείο του τελευταίου.

Στην αρχή, ο Πρόεδρος του Chapter παρουσίασε την αποστολή και τις δράσεις του Ahepa Maritime Chapter HJ-45 St’ Nicholas αποσπώντας τα θερμά συγχαρητήρια του Ουκρανού Πρέσβη για το σπουδαίο έργο και την σημαντική συμβολή στην κοινωνία και την χώρα. 

Στη συνέχεια, οι εκπρόσωποι του ΔΣ του Chapter εξέφρασαν την αμέριστη στήριξη και συμπαράσταση στον Ουκρανικό λαό που εδώ και μισό περίπου χρόνο πολιορκείται βάναυσα από την εισβολή της Ρωσίας και τόνισαν πόσο ισχυροί και αταλάντευτοι είναι οι δεσμοί φιλίας και συνεργασίας που συνδέουν την Ελλάδα με την Ουκρανία με επίκεντρο τη δραστήρια παρουσία της Ελληνικής κοινότητας στην Ουκρανία και πως η ειρήνη στον κόσμο είναι αναντίρρητα ένα πανανθρώπινο μήνυμα, πιο επίκαιρο από ποτέ. 

Ο Πρέσβης ανέφερε χαρακτηριστικά πως συνολικά 15.000 Ουκρανοί έχουν μεταναστεύσει στην χώρα μας τους τελευταίους πέντε μήνες, εκ των οποίων το 1/3 είναι παιδιά τα οποία είναι αβέβαιο αν και πως θα ενταχθούν στην ελληνική πραγματικότητα, κοινωνία και εκπαίδευση. 

Ο κος Ματθαίου τίμησε τον Πρέσβη με το λάβαρο του Chapter St. Nicholas και συμφώνησαν τον Σεπτέμβριο να διοργανωθεί από κοινού πολιτιστική εκδήλωση με Ουκρανούς καλλιτέχνες με στόχο την αλληλεγγύη και την συναδέλφωση μεταξύ των λαών στέλνοντας ηχηρό αντιπολεμικό μήνυμα.