You are currently viewing Maritime Chapter «St’ Nicholas»: Στη Ρόδο πραγματοποιήθηκε η Ολομέλεια του ναυτιλιακού βραχίονα της AHEPA

Maritime Chapter «St’ Nicholas»: Στη Ρόδο πραγματοποιήθηκε η Ολομέλεια του ναυτιλιακού βραχίονα της AHEPA

Newmoney.gr – Μηνάς Τσαμόπουλος 20 Απριλίου 2022

Δωρεά στην Ι. Μονή του Αρχάγγελου Μιχαήλ του Πανορμίτη για την ολοκλήρωση της κατασκευής Πρόναου

Στα Δωδεκάνησα βρέθηκαν τα μέλη του Ναυτιλιακού βραχίονα της AHEPAτου Maritime Chapter Hj-45 «St’ Nicholas», το τριήμερο 15-17 Απριλίου.

Κεντρική δράση της εξόρμησης ήταν η πραγματοποίηση της Ολομέλειας του Chapter, όπου έγινε η αξιολόγηση των δράσεων που έχουν πραγματοποιηθεί, καθώς, επίσης, και ο προγραμματισμός για τις επόμενες δραστηριότητες κοινωνικής προσφοράς και αλληλεγγύης. Συζητήθηκαν θέματα και προτάσεις για την περαιτέρω ανάπτυξη του chapter, καθώς και ενέργειες για την προώθηση κοινωνικών ζητημάτων και τρόποι της συμβολής στην επίλυση τους.

Τέλος, έγινε ανταλλαγή απόψεων και ιδεών με στόχο την προώθηση πρακτικών για την ενίσχυση των συμπολιτών μας και τη συνοχή του κοινωνικού ιστού.

Το AHEPA Maritime Chapter HJ-45 «St’ Nicholas» έχει διακριθεί για τα υψηλά επίπεδα δράσης του μέσα στoυς λίγους μήνες από τη δημιουργία του, με επικεφαλής τον Πρόεδρο του Chapter, κάπτεν Δημήτρη Ματθαίου, CEO της ARCADIA Shipmanagement Co. Ltd. και της AEGEAN BULK Co. Ltd., απόλαυσαν ένα συναρπαστικό τριήμερο, στις 15-17 Απριλίου, στα όμορφα νησιά, Ρόδο και Σύμη.

Τα μέλη της ΑΧΕΠΑ επισκέφθηκαν την Ι. Μονή του Αρχάγγελου Μιχαήλ του Πανορμίτη, έναν από τους πιο σημαντικούς προσκυνηματικούς προορισμούς της Ελλάδας, με το εντυπωσιακό καμπαναριό και τη λαμπρή ιστορία στα βάθη των αιώνων. Ένα Μοναστήρι που ελκύει χιλιάδες προσκυνητές, που λαμβάνουν ψυχική και σωματική ανάπαυση στους κόλπους του. Οι μοναχοί υποδέχτηκαν τα μέλη του Maritime Chapter με πανηγυρικές κωδωνοκρουσίες μέσα σε χαρμόσυνο κλίμα, τους ξενάγησαν στο ευλογημένο Μοναστήρι και τους φιλοξένησαν αρχοντικά.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, μέσα στο κλίμα της κατάνυξης και της ευσέβειας, ο Πρόεδρος του Maritime Chapter, Δημήτρης Ματθαίου, παρέδωσε στον Πανοσιολογιότατο Ηγούμενο της Ι. Μονής, Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Πατρό, το πόσο των 4.000 ευρώ, προσφορά του ιδίου και των μελών του Chapter, Παναγιώτη Ηλιόπουλου, Ιωάννη Τσαντούλη, Ιωάννη Χουρδάκη Ιωάννη, Κωνσταντίνου Δρούγου, Ανδρέα Τζίμα Ανδρέα και Μιχάλη Λεουτσάκου, για την ολοκλήρωση της κατασκευής Πρόναου εντός της μονής.

Η δωρεά πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο μιας σειράς δράσεων πολλαπλής κοινωνικής και φιλανθρωπικής προσφοράς που το Maritime Chapter HJ-45 «St’ Nicholas» επιτελεί ανελλιπώς από τη συγκρότησή του υπηρετώντας με συνέπεια τις αρχές και τις αξίες της παγκόσμιας οικογένειας της AHEPA. Ως αντίδωρο αγάπης ο Πρόεδρος, Δημήτριος Ματθαίου, παρέλαβε με συγκίνηση από τον Ηγούμενο την εικόνα του Αρχαγγέλου Μιχαήλ του Ταξιάρχη.

Ολοκληρώνοντας αυτό το υπέροχο ταξίδι, ο Πρόεδρος του Maritime Chapter, Δημήτρης Ματθαίου, ευχαρίστησε τους συνεργάτες του, μέλη του Chapter, για την αθρόα και συγκινητική συμμετοχή τους σε κάθε οραματισμό και στην υλοποίηση κάθε δράσης από κοινού, δίνοντας τον καλύτερο εαυτό τους. Ο κ. Ματθαίου υπογράμμισε ότι οι συλλογικές εμπειρίες χαράς, προσφοράς και αγάπης χτίζουν τις δυνατές σχέσεις των ανθρώπων και εξέφρασε την ικανοποίησή του για το όλο εγχείρημα. Τόνισε ότι το πασχαλινό κλίμα των ημερών που δονούσε την ατμόσφαιρα της εκδρομής αποτέλεσε για όλους ένα υπέροχο προανάκρουσμα για τη μεγάλη γιορτή του Πάσχα, που προσμένουμε με ευλάβεια κι ελπίδα για τα καλύτερα που έπονται και ευχήθηκε εγκάρδια στα χιλιάδες μέλη της AHEPA ανά τον κόσμο και σε όλους τους επί γης Έλληνες συμπατριώτες καλή Ανάσταση με ειρήνη, ευημερία και αγάπη για όλους.

Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο επιλέγοντας τον ακόλουθο σύνδεσμο:
https://www.newmoney.gr/roh/palmos-oikonomias/nautilia/maritime-chapter-st-nicholas-sti-rodo-pragmatopiithike-i-olomelia-tou-naftiliakou-vrachiona-tis-ahepa/