You are currently viewing ΕΚΟ Ναυτιλίας 2021, για την «Ψηφιακή Μετάβαση»

ΕΚΟ Ναυτιλίας 2021, για την «Ψηφιακή Μετάβαση»

11.04.2021

Τιμή και χαρά μου η συνέργεια και η συλλειτουργία με ανθρώπους αξιόλογους και παραγωγικούς, όπως ο εξαίρετος Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, και η εκλεκτή πολιτευτής, κ. Μαριάνθη Καφετζή.

Δημιουργική συνάντηση σημαντικών προσωπικοτήτων της επιστήμης, της οικονομίας, της ναυτιλίας και της πολιτικής στην εκδήλωση της ΕΚΟ Ναυτιλίας, για την «Ψηφιακή Μετάβαση», όπου είχα την ευκαιρία να εισηγηθώ το θέμα: «Ψηφιακή μετάβαση της Ναυτιλίας – Προκλήσεις, κίνδυνοι και οφέλη». 

Στην εισήγηση αυτή τονίστηκε ότι, κατά κύριο λόγο, στον τομέα της Ναυτιλίας θα πρέπει να αναζητούμε τις πλέον καινοτόμες χρήσεις της τεχνολογίας οι οποίες μπορούν να ενισχύσουν την αποδοτικότητα του έργου μας με ασφαλή τρόπο, τηρώντας απαρέγκλιτα τις πρώτες μας προτεραιότητες, που είναι ο σεβασμός στα κανονιστικά πλαίσια, στην ίδια τη θάλασσα και, βέβαια, στον άνθρωπο θα είναι πάντα το σημαντικότερο ζητούμενο στο αξιακό μας σύστημα. 

Με συγκεκριμένες αναφορές από την εμπειρία στις εταιρίες μας Aegean Bulk  και Arcadia Shipmanagement, παρουσιάστηκαν συγκεκριμένα παραδείγματα και προτάσεις σχετικά με την εφαρμογή των νέων τεχνολογιών στον χώρο της Ναυτιλίας, ώστε η διαρκής ψηφιακή μετάβαση να είναι μια ουσιαστική και αποτελεσματική παράμετρος για την παραμονή και τη μέγιστη εδραίωση της Ελληνικής Ναυτιλιακής δύναμης ως πρώτης στην παγκόσμια αγορά.