You are currently viewing Το Green Αward Foundation υποδέχεται οκτώ νέα ιαπωνικά λιμάνια στο δίκτυο του

Το Green Αward Foundation υποδέχεται οκτώ νέα ιαπωνικά λιμάνια στο δίκτυο του

Newmoney – www.newmoney.gr – 1st of March 2024 – Minas Tsamopoulos

Σε μία σημαντική επέκταση του δικτύου του προχώρησε το Green Αward Foundation. Υποδέχεται οκτώ νέα ιαπωνικά λιμάνια τα οποία θα προσφέρουν εκπτώσεις ( Incentives) στα πλοία που έχουν πιστοποίηση Green Award. του μη κερδοσκοπικού οργανισμού, με έδρα το Ρότερνταμ.

«Ως πρόεδρος του Green Award Foundation, εκφράζω την υπερηφάνεια μου για τη σημαντική επέκταση του δικτύου μας στην Ασία, με την προσθήκη οκτώ νέων ιαπωνικών λιμανιών στην περιοχή της Οσάκα τα οποία θα προσφέρουν εκπτώσεις ( Incentives) στα πλοία που έχουν πιστοποίηση Green Award όταν καταπλέουν σε αυτά» ανέφερε ο Δημήτρης Ματθαίου:

«Αυτή η διεύρυνση καταδεικνύει την αποφασιστικότητά μας να προάγουμε την ασφάλεια και τη βιωσιμότητα στον ναυτιλιακό τομέα παγκοσμίως, με ιδιαίτερη έμφαση στην ζωτικής σημασίας αγορά της Ασίας.

Η ενίσχυση από πρωτοπόρα βιομηχανικά λιμάνια όπως τα λιμάνια Σακάι-Σενμπόκου και Χάνναν, καθώς και η αυξημένη συμμετοχή των λιμανιών της Οσάκα και του Κόμπε, αναδεικνύει την αναγνώριση και την υποστήριξη προς το πρόγραμμα πιστοποίησής μας, το οποίο στοχεύει στη διαμόρφωση ενός ασφαλέστερου και πιο βιώσιμου μέλλοντος για τη ναυτιλία» και προσέθεσε:

«Καλούμε τους ιδιοκτήτες και τους διαχειριστές πλοίων να δεσμευτούν για την ασφάλεια και τη βιωσιμότητα, εκμεταλλευόμενοι τα κίνητρα που προσφέρουμε. Η τρέχουσα επέκταση είναι μία από τις πολλές κινήσεις προς την υλοποίηση του οράματός μας για μια παγκοσμίως ασφαλέστερη και πιο βιώσιμη ναυτιλιακή βιομηχανία.

Δεσμευόμαστε στη συνεχή ανάπτυξη του δικτύου μας και στην ενίσχυση των κινήτρων για την προώθηση βιώσιμων πρακτικών στη ναυτιλία. Πιστεύουμε πως αυτή η προσπάθεια θα προκαλέσει μια θετική αλλαγή σε ολόκληρο τον κλάδο, συμβάλλοντας στην κατασκευή ενός πιο βιώσιμου μέλλοντος για τη ναυτιλία».

Με την προσθήκη των οκτώ νέων λιμανιών στην Ασία, το δίκτυο του Green Award Foundation επεκτείνεται πλέον σε 47 λιμάνια ανά τον κόσμο, αποτελώντας ένα ορόσημο στη διαρκή του  προσπάθεια να εδραιώσει  την ασφάλεια και τη βιωσιμότητα ως βασικούς πυλώνες στον παγκόσμιο ναυτιλιακό τομέα.

«Αυτή η εξέλιξη επιβεβαιώνει την απήχηση και την υποστήριξη που απολαμβάνει το πρόγραμμα Green Award από τη διεθνή ναυτιλιακή κοινότητα, ενισχύοντας την αφοσίωσή μας στην επέκταση του δικτύου και της επιρροής μας. Η διασύνδεση με 47 λιμάνια αποτυπώνει σαφώς την επιτυχία και τον αντίκτυπο της πρωτοβουλίας μας, ωθώντας προς την υιοθέτηση των καλύτερων διαθέσιμων πρακτικών για τη διασφάλιση ενός βιώσιμου μέλλοντος στη ναυτιλία” τόνισε ο Δημήτρης Ματθαίου.

Το Green Award δεν είναι ένας τελευταίας μόδας θεσμός ή πρωτοβουλία, καθώς ιδρύθηκε και δραστηριοποιείται από το 1994, παρέχοντας μια πλατφόρμα για τη συμμετοχή και συνεργασία εμπλεκόμενων μερών της διεθνούς ναυτιλιακής βιομηχανίας. Αρχές και διαχειριστές λιμένων, διαχειρίστριες ναυτιλιακές εταιρείες, ναυλωτές, προμηθευτές ναυτιλιακών υπηρεσιών και λοιποί εμπλεκόμενοι στα ναυτιλιακά δρώμενα απαρτίζουν ένα δίκτυο με αναλογική συμμετοχή και σημαντική προσφορά.

Σκοπός της οργάνωσης είναι η ανάπτυξη της ευαισθησίας και της προτίμησης της ναυτιλιακής αγοράς προς μια ποιοτική μεταφορική διά θαλάσσης υπηρεσία, προσβλέποντας στη μείωση των περιστατικών και ατυχημάτων που βλάπτουν το οικοσύστημα, μέσω της συνεισφοράς όλων των συμβεβλημένων μερών.

Ο ουδέτερος, ανεξάρτητος και μη κερδοσκοπικός οργανισμός Green Award, στη διάρκεια της  πορείας του, έχει πετύχει την αναγνώριση και υποστήριξη διεθνών ναυτιλιακών οργανισμών και φορέων, όπως οι Intertanko, OCIMF, BIMCO και άλλοι, όντας συνώνυμος με την ποιότητα στη ναυτιλία.