You are currently viewing Blue Scholarships Awards 2022 – Βραβεία Αριστείας στη Γαλάζια Οικονομία

Blue Scholarships Awards 2022 – Βραβεία Αριστείας στη Γαλάζια Οικονομία

24/06/2022

Οι νέοι της πατρίδας μας κρατούν στα χέρια τους τις ελπίδες του μέλλοντός μας και οι ευκαιρίες εξέλιξης που τους προσφέρουμε είναι ένα παράθυρο στο καλύτερο αύριο του τόπου μας! Ιδιαίτερα, την τρέχουσα περίοδο, όπου η κοινωνία διέρχεται μια πολυδιάστατη κοινωνική, υγειονομική και ανθρωπιστική κρίση, κάθε υποστήριξη της νέας γενιάς για πιο εξειδικευμένες και αναβαθμισμένες σπουδές είναι μια άριστη επένδυση στην ανάπτυξη, στην εξέλιξη και στην αριστεία.

Για τον λόγο αυτόν είμαι ευτυχής που συμμετέχω στην Επιτροπή Αξιολόγησης και επιλογής των υποψήφιων υπότροφων του Blue Scholarship Awards 2022, ενός προγράμματος χορήγησης υποτροφιών, που προσφέρει η Σχολή Ναυτιλίας και Βιομηχανίας του Πανεπιστημίου Πειραιώς με την υποστήριξη του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης της Περιφέρειας Αττικής, το οποίο στοχεύει στην οικονομική υποστήριξη νέων για την εκπόνηση διδακτορικών και μεταδιδακτορικών ερευνών και την ανάδειξη της ακαδημαϊκής και επιστημονικής αριστείας.

Η υποστήριξη αφορά ερευνητές όλων των ΑΕΙ της χώρας και των ομοταγών ιδρυμάτων του εξωτερικού, για τη διεξαγωγή υψηλού επιπέδου έρευνας στον τομέα της Γαλάζιας Οικονομίας  με έμφαση στη Ναυτιλία και, συγκεκριμένα, στην εφοδιαστική αλυσίδα, τα λιμάνια, την υποστηρικτική και ναυπηγική βιομηχανία, την  κρουαζιέρα, τα θέματα διοίκησης, οικονομίας,  περιβάλλοντος, τεχνολογίας και θεσμικού πλαισίου.

Άξιος συγχαρητηρίων είναι ο επικεφαλής του προγράμματος, Κοσμήτορας της Σχολής Ναυτιλίας και Βιομηχανίας του Πανεπιστημίου Πειραιώς και εκλεκτός φίλος, κ. Άγγελος Παντουβάκης, τον οποίο ευχαριστώ θερμά για τη συμπερίληψή μου στην Επιτροπή Αξιολόγησης, που αποτελείται από ακαδημαϊκούς και διακεκριμένους επαγγελματίες της ναυτιλιακής αγοράς.

Και, βέβαια, θερμά συγχαρητήρια αξίζουν στον Περιφερειάρχη Αττικής, κ. Γιώργο Πατούλη, για τη διασφάλιση της χρηματοδότησης Προγράμματος μέσω του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης της Περιφέρειας Αττικής.

Συμμετείχα, λοιπόν, με χαρά στην παρουσίαση του Blue Scholarship Awards από τον Κοσμήτορα της Σχολής Ναυτιλίας και Βιομηχανίας του Πανεπιστημίου Πειραιώς, κ. Άγγελο Παντουβάκη, και τον Περιφερειάρχη Αττικής, κ. Γιώργο Πατούλη, στις 24 Ιουνίου 2022, στο Ναυτικό Επιμελητήριο Ελλάδος, και εύχομαι από καρδιάς η δράση αυτή που στοχεύει στην ενίσχυση άξιων ερευνητών να ενδυναμώσει τη βιώσιμη ανάπτυξη και την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής ναυτιλίας.

Πληροφορίες για τους ενδιαφερόμενους για το Blue Scholarship Awards 2022 αναφέρονται στον ιστοτόπο: http://smis-unipi.gr/blue-awards-2022/.