You are currently viewing Εκπαιδευτική επίσκεψη σε δεξαμενόπλοιο της Arcadia Shipmanagement Co LTD με μεταπτυχιακούς φοιτητές του προγράμματος MSc in Shipping Management του Πανεπιστημίου Πειραιά.

Εκπαιδευτική επίσκεψη σε δεξαμενόπλοιο της Arcadia Shipmanagement Co LTD με μεταπτυχιακούς φοιτητές του προγράμματος MSc in Shipping Management του Πανεπιστημίου Πειραιά.

02.04.2022

Χτίζοντας την ευημερία της νέας γενιάς αξίζει να προσφέρουμε όποια υποστήριξη χρειαστεί, ώστε να εφοδιάσουμε με γνώσεις και δεξιότητες τους μελλοντικούς πρωταγωνιστές της Ελληνικής Ναυτιλίας! Για αυτό, με πολλή χαρά πραγματοποιήσαμε μια ενδιαφέρουσα επιμορφωτική επίσκεψη στο δεξαμενόπλοιο «Aegean Power», ένα πλοίο με ελληνική σημαία και Έλληνες μέλη του πληρώματος , του στόλου της ARCADIA SHIPMANAGEMENT CO LTD των Παναγιώτη και Γιώργου Αγγελόπουλου, στην Καλαμάτα στις 2 Απριλίου 2022. Στην επίσκεψη συμμετείχαν φοιτητές και φοιτήτριες του Μεταπτυχιακού προγράμματος «MSc in Shipping Management» του Πανεπιστημίου Πειραιώς, με επικεφαλής τον Διευθυντή του Προγράμματος και Κοσμήτορα της Σχολής Ναυτιλίας και Βιομηχανίας, κ. Άγγελο Παντουβάκη, καθώς και με τους Καθηγητές κ. Διονύση Πολέμη και κ. Ανδρέα Ανδρικόπουλο.  

Σκοπός της επίσκεψής μας ήταν η εξοικείωση των φοιτητών και όλων των συμμετεχόντων με τον χώρο και τις διαδικασίες που πραγματοποιούνται σε ένα δεξαμενόπλοιο. Η βιωματική προσέγγιση είναι η πιο αποτελεσματική μέθοδος διδασκαλίας και οι αληθινές εμπειρίες της ζωής και της εργασίας στο πλοίο είναι μια προκλητική πρόγευση για τους μελλοντικούς ναυτικούς μας.

Ευχαριστώ θερμά τον εκλεκτό φίλο, Άγγελο Παντουβάκη, ο οποίος μου δίνει διαχρονικά τη δυνατότητα να συνεισφέρω στο ακαδημαϊκό έργο των ναυτιλιακών σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς, με διδασκαλίες και με δράσεις όπως αυτή, που συνδέουν τη θεωρητική κατάρτιση των φοιτητών μας με την άμεση και ζέουσα πράξη. 

Ευχαριστώ τον Πλοίαρχο και τους Αξιωματικούς του πλοίου, οι οποίοι ξενάγησαν τους επισκέπτες στους βασικούς χώρους, τη μηχανή και τα καταστρώματα με τη γνωστή ελληνική εγκαρδιότητα και ευγένεια.

Τέλος, ευχαριστώ τους φοιτητές και τις φοιτήτριές μας για την ενθουσιώδη συμμετοχή τους!  Η ικανοποίηση και η λάμψη στα μάτια τους από την εμπειρία αυτή ήταν η μεγαλύτερη ανταμοιβή μου! 

Ο ασύρματος της καρδιάς όλων μας ας εκπέμπει πάντα στους παλμούς της νέας γενιάς!