You are currently viewing Το Ahepa Maritime Chapter Hj-45 St Nicholas Δώρισε Παιδική Χαρά Για Αμεα Σε Κεντρική Πλατεία Του Δήμου Ναυπλιέων 

Το Ahepa Maritime Chapter Hj-45 St Nicholas Δώρισε Παιδική Χαρά Για Αμεα Σε Κεντρική Πλατεία Του Δήμου Ναυπλιέων 

14.03.2023

Στο πλαίσιο της πολυδιάστατης κοινωνικής δράσης του, το AHEPA Maritime Chapter HJ-45 St’ Nicholas, προέβη πρόσφατα σε μια πράξη ύψιστης σημασίας με την προσφορά μιας σύγχρονης παιδικής χαράς για ΑΜΕΑ στην πλατεία “Τάσσου Παπαδόπουλου” στην περιοχή “Κούρτη”  του Δήμου Ναυπλιέων η οποία κατασκευάστηκε σύμφωνα με τις αυστηρές απαιτήσεις ασφαλείας των προτύπων ΕΛΟΤ.

Με την ολοκλήρωση της κατασκευής της παιδικής χαράς, πραγματοποιήθηκαν μεγαλοπρεπή εγκαίνια, παρουσία του Δημάρχου Ναυπλίου κ. Δημήτρη Κωστούρου, διαφόρων πολιτικών προσώπων και τοπικών επισήμων, καθώς επίσης και άλλων καταξιωμένων επαγγελματιών από το χώρο της ναυτιλίας, της τεχνολογίας και του τύπου.

Ο Πρόεδρος του Chapter, κ. Δημήτριος Ματθαίου, τόνισε ότι “Μέγιστος κοινωνικός και εθνικός στόχος όλων των πολιτών οφείλει να είναι η διαρκής και ανιδιοτελής προσφορά προς τη δοκιμαζόμενη κοινωνία, ειδικότερα όταν αναφερόμαστε σε παιδιά που αντιμετωπίζουν δυσκολίες καθημερινά, οφείλουμε να δημιουργήσουμε για εκείνα ένα κόσμο χαρούμενο και ξέγνοιαστο. Το παιχνίδι είναι εξίσου σημαντικό για την εξέλιξη των παιδιών και ειδικά όταν συνδυάζεται με δραστηριότητες εξωτερικού χώρου,συμβάλλει ουσιαστικά στην υγιή ανάπτυξή τους και την κοινωνικοποίηση τους. Είμαστε ευτυχείς που μπορούμε να προσφέρουμε στα παιδιά του Δήμου Ναυπλίου τη δυνατότητα να παίξουν και να χαρούν με ασφάλεια σε μια ολοκαίνουργια παιδική χαρά για ΑΜΕΑ”.

Με το πέρας της τελετής των εγκαινίων, ακολούθησε επίσημο γεύμα, προσφορά του Δημάρχου, ως ένδειξη ευγνωμοσύνης απέναντι στο έργο που προσέφερε το Maritime Chapter, στο Ναύπλιο την πρωτεύουσα της Ελληνικής επανάστασης του ενδόξου 1821, στην πόλη του μύθου και της ιστορίας , στην οποία έδρασαν ήρωες και αγωνιστές, στην πόλη που θεμελιώθηκε το Ελληνικό κράτος.

Προς πληροφόρησή σας, η παιδική χαρά για ΑΜΕΑ είναι το αποτέλεσμα του πολύ επιτυχημένου φιλανθρωπικού Christmas Gala 2022 του Maritime Chapter κατά το οποίο συγκεντρώθηκαν οι απαραίτητοι πόροι αποπεράτωσης.

Στον αγώνα αυτόν, ο ναυτιλιακός βραχίονας της ΑΗΕΡΑ και τα υφιστάμενα τριακόσια εξήντα (360) ένθερμα μέλη του, που ενστερνίζονται τις αξίες της προσφοράς και του ανθρωπισμού και προάγουν την αλληλεγγύη, τη φιλανθρωπία και την συνεργασία, τάσσονται ολόψυχα και ομόθυμα ως αρωγοί προστασίας των παιδιών με ειδικές ανάγκες.

Σε αυτό το σημείο, θα θέλαμε για άλλη μια φορά να συγχαρούμε και να ευχαριστήσουμε τους χορηγούς μας, καθότι με την γενναιόδωρη προσφορά τους, συνέβαλαν τα μέγιστα, τόσο για την επιτυχία του Gala, όσο και για την ολοκλήρωση της κατασκευής της παιδικής χαράς για ΑΜΕΑ στο Ναύπλιο.

Το Maritime Chapter, απέδειξε για ακόμη μια φορά ότι η ποιότητα και αριστεία επιτυγχάνεται μέσα από την ομαδικότητα και την σκληρή δουλειά.

Ως μέλη μιας σπουδαίας παγκόσμιας οργάνωσης, θα μείνουμε αφοσιωμένοι στην εδραίωση της αλληλεγγύης, της αγάπης, της ηθικής, της συνεργασίας, της υποστήριξης, της πίστης, της φιλανθρωπίας και του σεβασμού.

Αρετές οι οποίες αποτελούν ανυπέρβλητα σύμβολα μεταξύ των αδελφών και της κοινής μας πορείας με μοναδικό προσανατολισμό την Προσφορά και Ναυαρχίδα μας, την κοινωνική, οικογενειακή και ατομική αριστεία.

«Κανείς δεν μπορεί από μόνος του να τραγουδήσει μια Συμφωνία. Χρειάζεται μια ολόκληρη ορχήστρα για να εκτελεστεί.»