You are currently viewing «St’ Nicholas»: Ο ελληνικός ναυτιλιακός βραχίονας της AHEPA έγινε το μεγαλύτερο Chapter στον κόσμο

«St’ Nicholas»: Ο ελληνικός ναυτιλιακός βραχίονας της AHEPA έγινε το μεγαλύτερο Chapter στον κόσμο

Proto Thema – 22nd of December 2022

Μέσα σε δύο μόλις χρόνια, ο ναυτιλιακός βραχίονας της AHEPA εξελίχθηκε στον μεγαλύτερο παγκοσμίως.

Την ολοκλήρωση μίας εκπληκτικής χρονιάς γιόρτασαν τα μέλη και οι προσκελημένοι του AHEPA Maritime Chapter «St’ Nicholas». Μέσα σε δυο μόλις χρόνια ο ναυτιλιακός βραχίονας της AHEPA εξελίχθηκε στον μεγαλύτερο παγκοσμίως τόσο σε αριθμό μελών που έφθασαν τα 350 όσο και σε φιλανθρωπικό έργο.

«Θεωρώ ότι κρατήσαμε ψηλά το λάβαρο του AHEPA Maritime Chapter St’ Nicholas πράττοντας στο έπακρο το χρέος που αναλάβαμε συλλογικά ως Ομάδα και προσωπικά ως Πρόεδρος» δήλωσε ο Δημήτρης Ματθαίου, CEO της ARCADIA Shipmanagement Co. Ltd. και της AEGEAN BULK Co. Ltd.

Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν μεταξύ άλλων και τιμήθηκαν, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, ο υπουργός ο Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, ο πρόεδρφος της ένωσης Εφοπλιστών Ναυτιλίας Μικρών Αποστάσεων, Χαράλαμπος Σημαντώνης και ο Λου Ραπτάκης, Γερουσιαστής των Δημοκρατικών του US State of Rhode Island και πρόεδρος της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού (ΠαΔΕΕ), ο Περιεφεριάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης καθώς και οι Στηβ Γεωργανάς, ομοσπονδιακός βουλευτής της Αυστραλίας, ο Κυβερνήτης της Ahepa Hellas, Κώστας Βαρσάμης και ο Ύπατος κυβερνήτης της Ahepa Ευρώπης, Γιάννης Μητρόπουλος.

«Η AHEPA εμπράκτως και με κάθε αφορμή, δείχνει την εθνική συνείδηση που την χαρακτηρίζει και επιδιώκει να την προασπίζει και να την ενδυναμώνει ανά τον κόσμο, μαζί πάντα με τα υψηλά της ιδεώδη. Ο Ελληνισμός, η Παιδεία, η Εκπαίδευση, το Ήθος, η Αλληλεγγύη, η Συναδέλφωση, η Ειρήνη, η Κοινωνική Ευθύνη, η Κοινωνική Προσφορά και η Φιλανθρωπία, αποτελούν ανυπέρβλητα σύμβολα μεταξύ των μελών και φίλων της AHEPA και της κοινής μας πορείας με μοναδικό προσανατολισμό την Αριστεία» επεσήμανε ο Δημήτρης Ματθαίου στην ομιλία του:

“Και χωρίς καμία απολύτως αμφιβολία η AHEPA συνολικά αλλά και το Chapter AHEPA Maritime συγκεκριμένα θα παλεύει για να διατηρεί ασάλευτο το σύμβολο του Ελληνισμού και την ενότητά μας από άκρη σε άκρη της επικράτειας, ξεκινώντας πρωτίστως από τα σπλάχνα της ίδιας μας της πατρίδας. Υπάρχει ένας υπέροχος μυστικός κανόνας στη φύση», μας λέει ο Αμερικανός στρατηγός Peyton Conway March (1864-1955), «που ορίζει πως τα τρία πράγματα που ποθούμε περισσότερο στη ζωή μας, ευτυχία, ελευθερία, πνευματική γαλήνη, τα αποκτούμε, αφού πρώτα τα προσφέρουμε εμείς σε κάποιον άλλον».

Στη συνέχεια παρουσίασε ενδεικτικά κάποιες από τις δράσεις του Chapter:

  • «Η προσφορά 11 τόνων τροφίμων σε 350 οικογένειες του Λαυρίου στις 29 Δεκεμβρίου 2021
  • Η παράδοση στις 24 Φεβρουαρίου 2022 δύο πυροσβεστικών οχημάτων στα Πυροσβεστικά Κλιμάκια του Μαντουδίου και της Ιστιαίας στη Β. Εύβοια που επλήγησαν από τις εφιαλτικές πυρκαγιές του 2021.
  • Η συνεχής και αδιάλειπτη λειτουργία του Τμήματος Αιμοδοσίας του Chapter μας, σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο ΑΣΚΛΗΠΙΕΊΟ Βούλας, για την προσφορά ζωής στους Αδελφούς όλης τη επικράτειας και τις οικογένειές τους, με ομαδικές αιμοδοσίες και συμμετοχή σε καμπάνιες ευαισθητοποίησης σχετικά με την αιμοδοσία.
  • Η ανάδειξη της ομάδας Golf που δημιουργήσαμε με την ονομασία «AHEPA MARITIME GOLF CLUB».
  • Δημιουργία της άκρως επιτυχημένης ορειβατικής ομάδας του AHEPA Maritime Chapter St Nicholas, με την οποία καταφέραμε πρόσφατα να κατακτήσουμε την κορυφή Μύτικα του βουνού των Θεών, τον Όλυμπο.
  • Δωρεά σημαντικού ποσού στην ιερά μονή Πανορμίτη στη Σύμη το οποίο θα συμβάλει στην ολοκλήρωση της κατασκευής του Πρόναου.

Επίσης, στο διάστημα αυτό το chapter μας το οποίο μετρά μόλις 2 χρόνια από την ίδρυση του, αναδείχθηκε ως το μεγαλύτερο Chapter παγκοσμίως με το ισχυρότερο φιλανθρωπικό έργο, βραβεύτηκε σε παγκόσμιο επίπεδο ως Chapter of the Year και εγώ ως Πρόεδρος αυτού αναδείχθηκα σε Ahepan of the Year! “ για να προσθέσει:

«1. Τα έσοδα αυτής της εκδήλωσης θα διατεθούν για την κατασκευή παιδικής χαράς για Άτομα ΑΜΕΑ σε πλατεία του ιστορικού Ναυπλίου.

2. Όπως και πέρυσι, στο κλίμα των εορτών θα μεταβούμε σε μια εβδομάδα από τώρα, την Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου στην Σαλαμίνα ώστε, σε συνεργασία με τον δήμαρχο, κύριο Παναγόπουλο, ο οποίος είναι παρών στην εκδήλωση μας, να μοιράσουμε πολλούς τόνους τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης σε 300 οικογένειες που χρήζουν βοηθείας, για την οποία πρωτοβουλία σας προσκαλώ να συμμετέχετε και να παρευρεθείτε εφόσον μπορείτε. Θα προηγηθεί κατάθεση στεφάνου στον Ιστορικό Τύμβο Σαλαμινομάχων” και προσέθεσε:

Η ολοκλήρωση του κτηρίου του CLUB της AHEPA Maritime “St’ Nicholas” HJ-45 και η ενδυνάμωση της λειτουργίας του.

Και επειδή οι κατακτήσεις κορυφών δεν μας τρόμαξαν ποτέ, ο επόμενος στόχος μας είναι η κατάκτηση της κορυφής του Σμόλικα την άνοιξη από την ορειβατική ομάδα του Chapter μας, σε ημερομηνίες που θα ανακοινωθούν σύντομα σε όλα τα μέλη του Chapter μας.

3.Η ίδρυση της δικιάς μας ομάδας ιστιοπλοΐας «AHEPA MARITIME SAILING TEAM» και η έναρξη εκτέλεσης θαλάσσιων διαδρομών σε όμορφους προορισμούς της πατρίδας μας όπου παράλληλα θα οργανώνονται δράσεις για ενίσχυση των τοπικών κοινωνιών.

 4. Η προώθηση των ελληνικών ζητημάτων σε όλο τον κόσμο προάγοντας τον ελληνισμό στην κοινωνία, η υποστήριξη των μελών μας, η υποστήριξη της νέας γενιάς και η ενίσχυση του φιλανθρωπικού μας έργου αποτελούν πάντα τα προτάγματά μας.

5. Είμαι στην ευχάριστη θέση να Σας ανακοινώσω την καταρχήν συμφωνία για συνέργειες με την Πολιτιστική Εταιρεία Athens calls Athens – Αθήνα καλεί Αθήνα.

Σκοπός των συνεργιών αυτών είναι να ενισχύσουμε τους Αδελφικούς δεσμούς με τους συν-Έλληνες της Grecia Salentina οι οποίοι είναι εγκατεστημένοι πάνω από 2.700 χρόνια στην Περιφέρεια της Απουλίας της κάτω Ιταλίας.

Θα παρακαλούσα λόγω της Σπουδαιότητας της προσπάθειας τους Αγαπητούς Αδελφούς και Αξιότιμους Προσκεκλημένους να σταθούν αρωγοί στις ενέργειες που θα σας ανακοινωθούν με το νέο έτος.

6. Το επόμενο βήμα είναι μέσα στον επόμενο χρόνο να διπλασιαστούν τα 350 μέλη μας και να παραμείνουμε η πιο πολυάριθμη και λειτουργική ομάδα της μεγάλης μας οικογένειας παγκοσμίως”.