You are currently viewing Τιμητική βράβευση από το Διεθνές Διαθηναϊκό Συνέδριο «Ο Άνθρωπος και τα Δημιουργήματά του, Προοιωνίζοντας το Μέλλον – Athens Calls Athens

Τιμητική βράβευση από το Διεθνές Διαθηναϊκό Συνέδριο «Ο Άνθρωπος και τα Δημιουργήματά του, Προοιωνίζοντας το Μέλλον – Athens Calls Athens

14.12.2022

Την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2022 στα πλαίσια του Απολογισμού του 2ου Διεθνούς Διαθηναϊκού Συνεδρίου «Ο Άνθρωπος και τα Δημιουργήματά του, Προοιωνίζοντας το Μέλλον» που διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία ο οργανισμός Athens Calls Athens, είχα την τιμή να παραλάβω ένα τιμητικό βραβείο για μένα αφιερωμένο στο κοινωνικό έργο που έχω προσφέρει μέσω της έως τώρα επαγγελματικής, κοινωνικής και φιλανθρωπικής πορείας μου και το οποίο θα συνεχίσω να προσφέρω για όσο περισσότερο μπορώ.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον Πρόεδρο του ΑΚΑ, κύριο Ψαθά και το διοικητικό συμβούλιο για το τιμητικό βραβείο που παρέλαβα στην εκδήλωση του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Στόχος του ΑΚΑ είναι η ανάπτυξη συνεργειών στο κοινωνικό, πολιτιστικό, αναπτυξιακό και ερευνητικό επίπεδο & δεσμών μεταξύ πόλεων που φέρουν την επωνυμία «Αθήνα » σε παγκόσμια κλίμακα.

Ως Πρόεδρος του AHEPA Maritime Chapter HJ-45 St. Nicholas, υπόσχομαι πως θα συνεχίσω να παλεύω για να διατηρηθεί ασάλευτο το σύμβολο του Ελληνισμού και της ενότητάς από άκρη σε άκρη της επικράτειας ξεκινώντας πρωτίστως από τα σπλάχνα της ίδιας μας της πατρίδας.

Μπορεί η επαγγελματική καταξίωση να περιλαμβάνει αντικειμενικά μετρήσιμα μεγέθη και ποσοτικές παραμέτρους, υπάρχει, όμως, στα έργα μας μια διάσταση ποιοτική, βαθύτερη και πιο αληθινή, που δεν περιλαμβάνεται σε στατιστικές και αριθμητικές μετρήσεις.

Είναι το κομμάτι της προσφοράς στην κοινωνία και στους συνανθρώπους μας, η ολοκλήρωση της προσωπικότητάς μας με δράσεις αλληλεγγύης και υποστήριξης, γιατί το φωτοστέφανο στις πράξεις μας το θέτει μόνο η καρδιά των άλλων.

Η μοίρα του κάθε ανθρώπου είναι μοναδική και ξεχωριστή. Τα άπιαστα όνειρα ας είναι το μεθυστικό μας κίνητρο, η μεθοδικότητα και οι αξίες ο σηματωρός μας, και η προσφορά η πηγή της χαράς μας. Η κοινωνική συμπόρευση και η βελτίωση της κοινωνίας γίνεται μέσα από το παράδειγμα του καθενός μας, από το λιθαράκι της κάθε αλληλέγγυας πράξης μας.

Είναι σπουδαίο να πορευόμαστε με αξιοπρέπεια, εντιμότητα και προσφορά. Να κάνουμε μια διαδρομή σημαντική, που το αποτύπωμά της θα αφήνει ανάγλυφα τα ίχνη του Ανθρώπου με διαχρονικές αξίες και αρχές πάνω στη γη και στην ιστορία της ανθρωπότητας. Και είναι ακόμα πιο σπουδαίο να είμαστε γενναιόδωροι!

- Alone we can do so little; together we can do so much.