You are currently viewing AHEPAN of the year – Florida

AHEPAN of the year – Florida

19/07/2022

ΔΙΠΛΗ ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΣΤΟ ΑΝΩΤΑΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΕΠΕΤΕΙΑΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ AHEPA ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ

Μέγιστη διάκριση με διπλή βράβευση στο Παγκόσμιο Ανώτατο Επετειακό Συνέδριο των 450 Οργανώσεων της AHEPA σε όλο τον κόσμο, το οποίο διεξήχθη στις 17-22 Ιουλίου 2022 στο Coronado Disney Resort στην Φλόριντα της Αμερικής, με αφορμή τα 100 χρόνια της AHEPA – 100th AHEPA Family Supreme Convention –  όπου είχα την εξαιρετική τιμή να λάβω ομόφωνα και παμψηφεί 

–     το Βραβείο του καλύτερου μέλους της Παγκόσμιας Οργάνωσης, του «AHEPAN OF THE YEAR 2022», καθώς και 

–     το Βραβείο του «CHAPTER OF THE YEAR 2022» για το νεοσύστατο «AHEPA Maritime Chapter St’ Nicholas», στο οποίο ηγούμαι.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το σχετικό ενημερωτικό σημείωμα της Οργάνωσης:

Από 28 συνολικά περιφέρειες της Οργάνωσης σε όλο τον κόσμο (Αμερική, Καναδάς, Αυστραλία, Ευρώπη) με 450 Τμήματα σε πλήρη λειτουργία και ανάμεσα σε περισσότερα από 2 εκατομμύρια μέλη σε όλο τον κόσμο, η υποψηφιότητα μου προκρίθηκε για το σπουδαιότερο ατομικό Βραβείο μέλους της AHEPA.

Παράλληλα, βραβεύτηκε και η περιφέρεια της Ελλάδος, και πιο συγκεκριμένα το AHEPA Hellas District 25, ως πρώτη περιφέρεια παγκοσμίως.

Θα ήθελα να επισημάνω ότι είναι η δεύτερη φορά που σε σύντομο διάστημα διακρινόμαστε τόσο εγώ ως «AHEPAN OF THE YEAR», όσο και το Maritime St’ Nicholas ως «CHAPTER OF THE YEAR», εφόσον για πρώτη φορά είχαμε βραβευτεί στο 23ο Πανελλαδικό Συνέδριο της AHEPA, που έλαβε χώρα στην Κατερίνη, στις 17-18 Ιουνίου 2022. 

Θα ήθελα να δηλώσω ότι είμαι ευτυχής και περήφανος που ανήκω στη μεγάλη παγκόσμια οικογένεια της AHEPA, της οποίας η προσφορά είναι επιφανής και αναγνωρισμένη στη διεθνή κοινότητα και στον απανταχού Ελληνισμό. 

Θεωρώ ότι κρατήσαμε ψηλά το λάβαρο της νεοσύστατης AHEPA Maritime «St’ Nicholas» πράττοντας στο έπακρο το χρέος που αναλάβαμε συλλογικά ως Ομάδα κι εγώ προσωπικά ως Πρόεδρος, προωθώντας μέσα σε ελάχιστο χρόνο, και μάλιστα στο ιδιότυπο καθεστώς πανδημίας,  τα ιδανικά και τα ιδεώδη της AHEPA.

Με τη συμβολική τιμή αυτού του βραβείου από την  παγκόσμια Αδελφότητα της AHEPA προς το πρόσωπό μου ως «AHEPAN OF THE YEAR» καταξιώνονται οι ολόψυχες δράσεις των 309 μελών του Chapter μας, που θα κατακτήσουν με ζήλο και τις επόμενες κορυφές της επιτυχίας προς όφελος της κοινωνίας μας.

Ανήκοντας όλοι μας στην τιμητική Ομάδα του Πνεύματος και του Αλτρουισμού θα δημιουργήσουμε τις συνθήκες για έναν κόσμο καλύτερο! Γιατί το φως που λάμπει μέσα μας θα γίνεται ο φάρος για καλές πράξεις, ομαδικότητα, ευγένεια, αλληλεγγύη, προσφορά και αγάπη. 

Όλα αυτά, δηλαδή, που αποτελούν την πεμπτουσία του αξιακού συστήματος, που πρεσβεύει η AHEPA.

Αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω εγκάρδια τον κ. Jimmy Kokotas, Ύπατο Πρόεδρο της AHEPA, καθώς και όλους τους αδελφούς της Οργάνωσής μας για την εμπιστοσύνη τους προς το πρόσωπό μου επιβραβεύοντας τις πολύ σημαντικές δράσεις, που πραγματοποίησα ως Πρόεδρος της «AHEPA Maritime St’ Nicholas» στο χρονικό διάστημα του ενός έτους από τη συγκρότηση του Τμήματος το 2021 και την ανάληψη της Προεδρίας μου, αναγνωρίζοντας τη συνολική προσφορά όλων των Αδελφών του Chapter μας και δικαιώνοντας τους προσωπικούς μου κόπους και τις ατελείωτες ώρες εθελοντικού χρόνου από την καθημερινότητά μου για την Οργάνωσή μας, στην προσπάθεια της ανάπτυξής της και στην εκπλήρωση των στόχων της για το καλό των συμπολιτών μας.

Είναι εξαιρετικά σημαντικό ότι ο κ. Jimmy Kokotas με την Προεδρία του έχει διαμοιραστεί το όραμά του για συναλληλία, ευεργεσίες και κοινωνική πρόοδο με όλα τα μέλη και με όλες τις Οργανώσεις διεθνώς. 

Ως μέλη της σπουδαίας παγκόσμιας Οργάνωσης AHEPA δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε δημιουργικά με συνέργειες αγάπης και σεβασμού για τον συνάνθρωπο και να μείνουμε αφοσιωμένοι στην εδραίωση της αλληλεγγύης, της ηθικής συνεργασίας και της φιλανθρωπίας. 

Γιατί οι αρετές αυτές αποτελούν ανυπέρβλητα σύμβολα μεταξύ των Αδελφών και πλοηγό της κοινής μας πορείας με μοναδικό προσανατολισμό την Προσφορά και Ναυαρχίδα μας, την κοινωνική, οικογενειακή και ατομική αριστεία.

Η ευημερία και η επιτυχία να ανθίζουν πάντα στη ζωή όλων μας!