You are currently viewing Υποτροφίες Blue Scholarship Awards στη Σχολή Ναυτιλίας και Βιομηχανίας του Πανεπιστημίου Πειραιώς

Υποτροφίες Blue Scholarship Awards στη Σχολή Ναυτιλίας και Βιομηχανίας του Πανεπιστημίου Πειραιώς

Newmoney.gr – ΜΗΝΑΣ ΤΣΑΜΟΠΟΥΛΟΣ 26 ΙΟΥΝΙΟΥ 2022

Μέσω του προγράμματος αυτού τέσσερις νέοι ερευνητές, υποψήφιοι Διδάκτορες ή Μεταδιδακτορικοί ερευνητές αλλά και οκτώ Μεταπτυχιακοί φοιτητές όλων των ΑΕΙ της χώρας που ασχολούνται και ερευνούν θέματα της βιώσιμης γαλάζιας οικονομίας με έμφαση την ναυτιλία θα χρηματοδοτηθούν ή βραβευτούν για την προσπάθεια και το έργο τους.

Tην έναρξη των Blue Scholarship Awards, τις υποτροφίες δηλαδή «Υποστήριξης εκπόνησης διδακτορικών και μεταδιδακτορικών ερευνών και ανάδειξης της Ακαδημαϊκής και επιστημονικής αριστείας» ανακοίνωσε η Σχολή Ναυτιλίας και Βιομηχανίας του Πανεπιστημίου Πειραιώς με την υποστήριξη του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης της Περιφέρειας Αττικής.

Μέσω του προγράμματος αυτού τέσσερις νέοι ερευνητές, υποψήφιοι Διδάκτορες ή Μεταδιδακτορικοί ερευνητές αλλά και οκτώ Μεταπτυχιακοί φοιτητές όλων των ΑΕΙ της χώρας που ασχολούνται και ερευνούν θέματα της βιώσιμης γαλάζιας οικονομίας με έμφαση την ναυτiλία θα χρηματοδοτηθούν ή βραβευτούν για την προσπάθεια και το έργο τους.

Στον χαιρετισμό του ο Αντιπρόεδρος του Ναυτικού επιμελητηρίου Ελλάδος (ΝΕΕ) Γεώργιος Αλεξανδράτος αναφέρθηκε εκτενώς στην αξία της συνεργασίας όλων των θεσμικών φορέων της ναυτιλίας καθώς και στον ρόλο που θα μπορούσε αν παίξει το ΝΕΕ σε αυτήν την προσπάθεια.

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιά Καθηγητής Άγγελος Κότιος αφού ευχαρίστησε την Περιφέρεια Αττικής καθώς και τον παριστάμενο Περιφερειάρχη κ. Γεώργιο Πατούλη για τη συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πειραιώς αναφέρθηκε στον ρόλο που διαδραμάτισε ο εκλιπών δημοσιογράφος Ευάγγελος Μαυραγάνης στην ολοκλήρωση και καθιέρωση αυτού του έργου και προς τιμήν του οποίου ονομάστηκε και η υποτροφία αριστείας σε μεταπτυχιακό φοιτητή για θέματα γαλάζιας οικονομίας και επικοινωνίας.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης υποστήριξε την αναγκαιότητα ευρύτερων συνεργασιών για την βιώσιμη ανάπτυξη της Οικονομίας, είτε γαλάζιας είτε πράσινης, εξέθεσε το πρόγραμμα και τις δράσεις της περιφέρειας για την γαλάζια οικονομία και ειδικότερα για τον Πειραιά με ιδιαίτερή έμφαση στο μεγαλύτερο πρόγραμμα για το παράλιο μέτωπο προϋπολογισμού 300 εκ. €, ενώ εξήρε την προσπάθεια της σχολής Ναυτιλίας και Βιομηχανίας του Πανεπιστημίου Πειραιά για την αριστεία.

Ο Κοσμήτορας της Σχολής Ναυτιλίας και Βιομηχανίας καθηγητής Άγγελος Παντουβάκης αφού ευχαρίστησε τον κ. Πατούλη και το περιφερειακό Ταμείο για τη χρηματοδότηση διευκρίνισε ότι η αριστεία δεν αποσκοπεί μόνο στο αποτέλεσμα αλλά και καθορίζεται από την ίδια την προσπάθεια επίτευξης της επεσήμανε ότι ο σκοπός της υποστήριξης και ανάδειξης της αριστείας στη βιώσιμη γαλάζια οικονομία περιλαμβάνει τόσο τις οικονομικές δραστηριότητες όσο και την περιβαλλοντική και κοινωνική συνειδητοποίηση των πολιτών για αυτήν και αναφέρθηκε εκτενώς στο πρόγραμμα υποστήριξης και επιβράβευσης της αριστείας που χρηματοδοτούνται κυρίως από την Περιφέρεια αλλά και το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά (ΕΒΕΠ)» και προσέθεσε:

« Το σύνολο της δράσης αυτής έχει σχεδιαστεί από τη Σχολή Ναυτιλίας και Βιομηχανίας του Πανεπιστημίου Πειραιώς μαζί με τη βιομηχανία που απευθύνεται και για όφελος τόσο της θεωρητικής ακαδημαϊκής έρευνας όσο και της εφαρμοσιμότητας της στην γαλάζια οικονομία. Ενδεικτικές περιοχές έρευνας μπορεί να είναι ναυτιλία ή εφοδιαστική αλυσίδα ή λιμάνια ή υποστηρικτική και ναυπηγική βιομηχανία ή κρουαζιέρα σε θέματα διοίκησης ή οικονομίας ή περιβάλλοντος ή τεχνολογίας ή θεσμικού πλαισίου ή δικαίου ή ποσοτικών μεθόδων. Αναφέρθηκε τέλος στην μετακίνηση του Τμήματος Ναυτιλιακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς στο ΣΕΦ αλλά και στις δυνατότητες που έχουν τα εργαστήρια του Τμήματος με τον υπερσύγχρονο εξοπλισμό που διαθέτουν».

Η επιτροπή Αξιολόγησης αποτελείται από γνωστούς ακαδημαϊκούς και αναγνωρισμένους επαγγελματίες της ναυτιλιακής αγοράς οι αρκετοί από τους οποίους παρέστησαν όπως ο Ομότιμος Καθηγητής Πανεπιστημίου Πειραιώς Αθανάσιος Κουρεμένος, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Arcadia Shipmanagement Cptn Δημήτρης Ματθαίου, ο Καθηγητής του Πανεπιστημίου του Bath Δημήτρης Γουνόπουλος, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Capital Executive Σταύρος Μεϊντάνης, η Διευθύντρια της DNV Maritime Academy Μαρίνα Παπαϊωάννου, ο Καθηγητής του Strathclyde University Σπύρος Γούναρης, οι Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος του ΝΕΕ Δρ. Γιώργος Πατέρας και Γιώργος Αλεξανδράτος, η πρόεδρος της WISTA HELLAS Έλπη Πετράκη.

Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο επιλέγοντας τον ακόλουθο σύνδεσμο:
https://www.newmoney.gr/roh/palmos-oikonomias/nautilia/ipotrofies-blue-scholarship-awards-sti-scholi-naftilias-ke-viomichanias-tou-panepistimiou-pireos/