You are currently viewing Μέλος του δικτύου Green Award η Margetis Maritime

Μέλος του δικτύου Green Award η Margetis Maritime

Newmoney.gr – 21 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2021

Ο CEO της εταιρείας, Γιώργος Μαργέτης, παρέλαβε από τον Δήμητρη Ματθαίου, Chairman of Green Award Foundation τιμητική πλακέτα, αναδεικνύοντας τη Margetis Maritime σε Πάροχο Κινήτρων (incentive provider) του Green Award Foundation.

Μέλος του δικτύου Green Award είναι από την Παρασκευή 10/12/2021 η Margetis Maritime. Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε o CEO της εταιρείας, Γιώργος Μαργέτης παρέλαβε από τον Δήμητρη Ματθαίου, Chairman of Green Award Foundation τιμητική πλακέτα, αναδεικνύοντας τη Margetis Maritime σε Πάροχο Κινήτρων (incentive provider) του Green Award Foundation.

Ο κ. Δημήτριος Ματθαίου, Πρόεδρος του Green Award Foundation, μεταξύ άλλων ανέφερε:

“Η Margetis Maritime κλείνοντας 15 χρόνια από την ίδρυσή της γίνεται Πάροχος Κινήτρων (incentive provider) του Green Award Foundation και μέλος των ενδιαφερομένων μερών του Green Award Foundation συνεισφέροντας στην επίτευξη των στόχων για περιβαλλοντική αριστεία και ασφαλή ναυτιλία.”

“H παρουσία μου εδώ σήμερα σηματοδοτεί ένα σημαντικό ορόσημο στην ανοδική πορεία μιας εταιρείας που είναι ευέλικτη στις αλλαγές, υιοθετώντας τις νέες τεχνολογίες καλλιεργώντας παράλληλα ευνοϊκές συνθήκες για συνεχή βελτίωση και ανάπτυξη των ανθρώπων της. Αυτές είναι θεμελιώδεις αρχές που σίγουρα προσθέτουν περισσότερη αξία στο όραμα και την αποστολή του οργανισμού Green Award Foundation”.

Ο Γιώργος Μαργέτης Διευθύνων Σύμβουλος της Margetis Maritime ευχαρίστησε το Green Award Foundation για την τιμή που έκαναν στην εταιρεία.

Στη συνέχεια προχώρησε στην ανακοίνωση των νέων επιχειρηματικών βημάτων αναπτύσσοντας αρχικά την αναγκαιότητα της υιοθέτησης ESG (Enviromental Social Governance) αξιών από όλα τα μέλη της ναυτιλιακής κοινότητας και παραθέτοντας στη συνέχεια τις λύσεις που σχεδίασε και πλέον προσφέρει η Margetis Maritime στους πελάτες της στους τομείς συνολικής ESG συμβουλευτικής και περιβαλλοντικών ναυτιλιακών τεχνικών υπηρεσιών.

Πιο συγκεκριμένα ανέφερε: “Η Margetis Maritime εισέρχεται στον τομέα παροχής Περιβαλλοντικών και ESG συμβουλευτικών υπηρεσιών, στον χώρο της Ναυτιλίας. Αναπτύξαμε ένα νέο τμήμα που προσφέρει ειδικές περιβαλλοντικές αλλά και ESG επιχειρησιακές λύσεις, που θα βοηθήσουν τις εταιρείες-πελάτες του ευρύτερου χώρου της ναυτιλίας, να κατανοήσουν, να υιοθετήσουν κανόνες και να εναρμονιστούν με τις απαιτήσεις και των τριών αυτών πυλώνων και να αποκτήσουν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.

Πάντα με επίκεντρο τον πελάτη, βοηθούμε τις εταιρείες να αναπτύξουν ESG στρατηγική που θα τους επιτρέψει να βελτιώσουν το αποτύπωμά τους και να επιτύχουν βιώσιμη ανάπτυξη, ενώ ταυτόχρονα συμβουλεύουμε για τη δημιουργία αντίστοιχων εκθέσεων με στόχο την αποτύπωση των ενεργειών τους προς την επενδυτική, επιχειρηματική και πελατειακή κοινότητα. Σε συνεργασία με το γραφείο μας στο Houston των Ηνωμένων Πολιτειών, αναλαμβάνουμε υποθέσεις περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος που σχετίζονται με τους πολύπλοκους κανονισμούς των ΗΠΑ και της Αμερικάνικης Ακτοφυλακής (USCG (USC Guard)), όπως την προετοιμασία πλοίων που θα βρεθούν σε λιμάνια των ΗΠΑ, την προετοιμασία επιθεωρήσεων USCG και περιβαλλοντολογικών ελέγχων αλλά και με την παροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών μετά από περιβαλλοντικές παραβιάσεις (environmental violations).

‘Έχουμε δυναμώσει την ομάδα μας με έμπειρα στελέχη μηχανικούς, περιβαλλοντολόγους και ειδικούς, στα θέματα της ναυτιλίας, προσφέροντας μια μεγάλη λίστα τεχνικών περιβαλλοντικών λύσεων για τον υπολογισμό και την αναφορά δεικτών, όπως EEXI (Efficiency Existing Ship Index), CII (Carbon Intensity Indicator), carbon footprint, ετήσιας αναφοράς εκπομπής CO2, αλλά και την περιγραφή διαδικασιών και σχεδίων όπως για παράδειγμα σύστημα περιβαλλοντικής διαχείρισης, διαχείριση αποβλήτων, καυσίμων και σκουπιδιών, σχέδιο διαχείρισης συστήματος ψυκτικού μέσου – και η λίστα αυτή συνεχώς εμπλουτίζεται.

Η εταιρεία έχει ήδη κατορθώσει εσωτερικά να ενσωματώσει ESG πολιτικές στη λειτουργία της, έχοντας προσαρμόσει ένα σημαντικό μέρος των διαδικασιών της ούτως ώστε να μειώσει το δικό της εταιρικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα, ενώ πρωτοπορώντας για μια ακόμα φορά στον ναυτιλιακό κλάδο έχει ήδη δημοσιοποιήσει τον πρώτο της ESG απολογισμό, θέτοντας συγκεκριμένους ποσοτικούς στόχους για την επόμενη χρονιά, προσαρμοζόμενοι στα νέα δεδομένα και ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των πελατών της βοηθώντας τους να πετύχουν ευημερία και αειφόρο ανάπτυξη.

Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο επιλέγοντας τον ακόλουθο σύνδεσμο:
https://www.newmoney.gr/roh/palmos-oikonomias/nautilia/melos-tou-diktiou-green-award-i-margetis-maritime/