Ναυτική Εκπαίδευση | Στρατηγική επιλογή επαγγελματικής καριέρας

 

Ναυτική Εκπαίδευση

Το ναυτικό επάγγελμα στην Ελλάδα, μπορεί και πρέπει να υποστηριχθεί, να προβληθεί και να αντιμετωπιστεί με σοβαρότητα και μακρόχρονο προγραμματισμό. Αντιμετώπιση του τύπου «εισαγωγή μεγάλου αριθμού Σπουδαστών στις ΑΕΝ, ώστε να παράγουμε αντίστοιχα πολλούς Αξιωματικούς», αποδεικνύεται ότι δεν αποδίδει, χωρίς υποδομές, υψηλό επίπεδο παρεχόμενης εκπαίδευσης αλλά και απαίτηση επαγγελματικής νοοτροπίας και σωστής εμφάνισης και συμπεριφοράς, από την πρώτη στιγμή που ο υποψήφιος θα διέλθει την είσοδο της κάθε σχολής.

Το επίπεδο του Έλληνα ναυτικού, με δεδομένη της πρωτοπορία της Ελληνικής ναυτιλίας, πρέπει να είναι υψηλότερο του διεθνούς ανταγωνισμού, σε γνώσεις, συμπεριφορά, επαγγελματισμό και, εν τέλει, σε αξία. Ο σύγχρονος Έλληνας Αξιωματικός εμπορικού ναυτικού χρειάζεται να συνειδητοποιήσει πως θα εξελιχθεί και θα αποτελέσει ένα από τα στελέχη της κάθε ναυτιλιακής Εταιρίας, αλλά παράλληλα να συνυπολογίσει πως για τον ίδιο σκοπό ανταγωνίζονται και αλλοδαποί Αξιωματικοί.

Οι Έλληνες, είμαστε πρώτοι στη παγκόσμιο ναυτιλία, στην ναυτοσύνη, στην ναυτική παράδοση. Καιρός είναι να προσανατολιστούμε, ώστε να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για μία άρτια, σύγχρονη, εξελιγμένη Ναυτική Εκπαίδευση, που θα προσφέρει στελέχη ικανά να σταδιοδρομήσουν, να ανταγωνιστούν και να υπερέχουν έναντι του αλλοδαπού ανταγωνισμού.

Η Ναυτική Εκπαίδευση χρειάζεται διαρκώς  εκσυγχρονισμό για να μπορούν οι σπουδαστές να ανταποκρίνονται επαρκώς στις αυξανόμενες απαιτήσεις του επαγγέλματος. Για αυτό το λόγο έχω προτείνει σε διάφορους φορείς της ναυτιλίας τις κάτωθι ενέργειες:

Αναβάθμιση υλικοτεχνικής υποδομής στις σχολές ΑΕΝ, με προσθήκη σύγχρονων ναυτιλιακών ηλεκτρονικών

Παροχή σίτησης στους σπουδαστές όπως γίνεται και στο τελευταίο ΤΕΙ ανα την επικράτεια ανάλογα με το οικογενειακό εισόδημα του σπουδαστή.Εναλλακτικά θεσμοθέτηση επιδόματος σίτισης.

Αύξηση των εισακτέων  τουλάχιστον στους 2,000 σπουδαστές προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες της μεγάλης μας ναυτιλίας.

Δυνατότητα φιλοξενίας σπουδαστων με χαμηλά εισοδήματα σε κοιτώνες εντός των Ακαδημιών.

Πρόσληψη στις σχολές Πλοιάρχων  / Μηχανικών καθώς και στο ΚΕΣΕΝ , περισσότερων Πλοιάρχων και Μηχανικών με μόνιμη σχέση εργασίας οι οποίοι θα καλύπτουν το μεγαλύτερο ποσοστό του εκπαιδευτικού προσωπικού.

Να δοθεί η δυνατότητα στους καθηγητές σχολών που είναι Πλοιάρχοι και Μηχανικοί να ταξιδεύουν τους καλοκαιρινούς μήνες χωρίς να χάνουν το δικαίωμα της επανενταξής τους στο εκπαιδευτικό προσωπικό. Αυτό θα αποτελέσει το κίνητρο προσέλκυσης περισσοτέρων και ικανότερων στελεχών διότι θα αυξήσει τις ετήσιες οικονομικές τους απολαβές, θα συμβάλλει στην ανανέωση των γνωσεών τους  και κατά συνέπεια θα επιτευχθεί η μακροχρόνια ενασχολήσή τους με την εκπαίδευση.

Ετήσια αξιολόγηση καθηγητών.

Στο συμβούλιο ναυτικής εκπαίδευσης να συμμετέχουν , ένας διευθυντής σπουδών ΑΕΝ πλοιάρχων και ο Διευθυντής σπουδών ΚΕΣΕΝ Πλοιάρχων.

Δυνατότητα απορρόφησης των σπουδαστών με χρηματοδότηση όχι μόνον των πρωτοετών σπουδαστών αλλά και των δευτεροετών . Μια καλή ιδέα θα ήτανε η εξαίρεση της φορολογίας των δοκίμων σπουδαστών όπως γίνεται και με τους σπουδαστές που επιδοντούνται απο τον ΟΑΕΔ.

Δυνατότητα πρόσβασης των αποφοίτων ΑΕΝ σε μεταπτυχιακά προγράμματα των ελληνικών ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Ενας τρόπος με τον οποίο η χώρα μας μπορεί να ενισχύσει την εξέχουσα θέση της  στην παγκόσμια ναυτιλία αλλά και να τονώσει την οικονομία της, είναι με τη μετατροπή του Πειραιά σε ένα διεθνές ναυτιλιακό κέντρο (cluster). Το πλέγμα αυτό αποτελείται από επιχειρήσεις και οργανισμούς που παρέχουν υπηρεσίες σχετικές με την ναυτιλία, όπως χρηματοδοτικές, ασφαλιστικές, ναυπηγοεπισκευαστικές, υπηρεσίες νομικού χαρακτήρα κτλ.

Σήμερα, το ναυτιλιακό πλέγμα του Πειραιά  περιλαμβάνει μεγάλο αριθμό επιχειρήσεων , μπορεί όμως να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο δεδομένου ότι λόγω Brexit αρκετές επιχειρήσεις ενδέχεται να μεταφερθούν από το Λονδίνο στον Πειραιά.

Για την αναβάθμιση της ναυτικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα δεν αρκεί μόνο η ενίσχυση και αναδιοργάνωση των ήδη υπάρχουσων Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού του δημοσίου, οι οποίες λόγω και της οικονομικής κρίσης αντιμετωπίζουν αρκετά προβλήματα τα τελευταία χρόνια. Είναι αναγκαία και η ίδρυση αγγλόφωνων, τμημάτων  ιδιωτικών  ακαδημιών, όπου θα μπορούν  να φοιτούν και σπουδαστές από χώρες του εξωτερικού . Αυτο θα προσελκύσει πολλούς νέους από άλλες χώρες, αυξάνοντας έτσι την ανταγωνιστικότητα και την ποιότητα σπουδών, και ενισχύοντας διεθνώς τη θέση της Ελλάδας ως παγκόσμιο κέντρο ναυτικής εκπαίδευσης.

Λόγω αυτής της έλλειψης , τελευταία παρατηρείται επιλογή αρκετών νέων να φοιτήσουν σε ιδιωτικές Ακαδημίες γειτονικών βαλκανικών χωρών όπου η εκπαίδευση γίνεται στην Αγγλική γλώσσα με υψηλό υλικοτεχνικό επίπεδο. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα πολύτιμο συνάλλαγμα να πηγαίνει στο εξωτερικό.

Ιδρυση τμημάτων μαθητείας για ειδικότητες, που είναι απαραίτητες στον τομέα της ναυπηγοεπισκευής.

Με το πέρας όλων αυτών των ετών και την ενασχόλησή μου με το συγκεκριμένο επάγγελμα, με σιγουριά μπορώ να πω και να απαντήσω, παρ’όλες τις αντιξοότητες είτε στις συνθήκες φοίτησης στην σχολή ή στην μετέπειτα καριέρα μου στην θάλλασα και εν συνεχεία σε γραφεία ναυτιλιακών εταιρειών , αν γύριζα τον χρόνο πίσω, με μεγάλη ευχαρίστηση θα επέλεγα να κάνω ξανά και ξανά την ίδια διαδρομή στη μεγάλη μας Ελληνική ναυτιλία .

Το ναυτικό επάγγελμα σε μια κρίσιμη εποχή για την πατρίδα και την οικονομία και με την ανεργία να αποτελεί μάστιγα για τους νέους, συνεχίζει να ανοίγει ορίζοντες επαγγελματικής αποκατάστασης και εξέλιξης.

Σε μια βιομηχανία όπως η ναυτιλιακή, με τεράστιες απαιτήσεις, τεχνικές και διοικητικές, απόρροια των ραγδαίων τεχνολογικών εξελίξεων αλλά και του πλήθους των διεθνών και τοπικών κανονισμών , επιβάλλεται  η  παρουσία στα πλοία άριστα κατηρτισμένων αξιωματικών γέφυρας και μηχανής.

Ο  Έλληνας ναυτικός έχει αποδείξει μέχρι σήμερα με την ευστροφία και τη ναυτοσύνη του ότι είναι άξιος να ταξιδεύει περιουσίες εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων και μάλιστα μακριά από το κέντρο της επιχειρήσεως — αλήθεια, πόσοι από μας εμπιστεύονται το αυτοκίνητό τους σε ξένα χέρια;

Ύστερα από εμπειρίες γενεών, αποτελεί πλέον κοινό τόπο στον κλάδο μας ότι οι Έλληνες αξιωματικοί είναι ο ασφαλέστερος συνδετικός κρίκος μεταξύ πλοίου και γραφείου, με ό,τι αυτό σημαίνει για το εύρυθμο, ασφαλές και μακροπρόθεσμα οικονομικό ταξίδεμα του στόλου. Αποτελούν επίσης οι αξιωματικοί μας τη δεξαμενή για τη μελλοντική στελέχωση του ναυτιλιακού γραφείου, που τους χρειάζεται λίγο πολύ σε όλα τα τμήματά του, διότι όλα μυρίζουν θάλασσα.

Και μην ξεχνάμε, τέλος, και το έχουμε δει πολλές φορές στο παρελθόν, ότι ορισμένα από αυτά τα στελέχη θα φτάσουν μια μέρα και σʼ αυτήν ακόμα τη βαθμίδα της πλοιοκτησίας. Διότι η ναυτιλία, εκτός από αξιοκρατική είναι και αταξική.

Με δεδομένη στρατηγική επιλογή του ελληνικού εφοπλισμού την επάνδρωση των πλοίων τους με Έλληνες αξιωματικούς, η επιλογή ενός νέου να ακολουθήσει το ναυτικό επάγγελμα ήταν και είναι η καλύτερη απόφαση για μια επιτυχημένα καρριέρα.